Som en del av AcadeMedia följer vi Folkhälsomyndighetens och AcadeMedias riktlinjer gällande Covid-19. För mer information, klicka på knappen bredvid.


NTI IT

IT-programmet, eller El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik (EEDAT) är ett yrkesförberedande program för dig som vill jobba inom IT i framtiden. Du lär dig sätta upp och administrera nätverk samtidigt som du lär dig programmering. Du har 15 veckors praktik (APL) ute på företag för att lära dig branschen och skaffa dina första kontakter. Genom tillval kan du skaffa dig högskolebehörighet. Via oss blir du certifierad inom CISCO vilket öppnar upp för att göra karriär inom en växande bransch!
 

HÖGSKOLEBEHÖRIGHET PÅ IT-PROGRAMMET

Hos oss kan du läsa in behörigheten i de individuella valen, utan att behöva läsa utökat program. Det innebär att du både blir behörig till högskolan, och kan börja jobba direkt efter studenten.
 

FÖRDJUPNINGAR OCH POÄNGPLANER

I listan nedan kan du se vilka skolor som erbjuder IT-programmet. Välj skola för att läsa mer om vilka fördjupningar varje skola erbjuder, och för att se poängplanerna.

Hitta din skola

Programmet finns på följande skolor. Klicka in på din skola för att läsa mer om just den skolans program.