Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap ger dig en fördjupad utbildning inom teknik och är högskoleförberedande. Det är en gedigen utbildning med mycket matematik, fysik och teknik för att du ska vara förberedd för vidare studier som civilingenjör eller andra tekniska yrken. Det passar dig som älskar teknik i alla dess former och vill till exempel syssla med konstruktion, ingenjörskonst, forskning och mycket annat.
 

Fördjupningar på inriktningen

Varje skola har även sina egna fördjupningar inom inriktningen. Det gör att du kan spetsa dig extra inom det som verkligen intresserar dig. Välj en skola nedan för att läsa om de fördjupningar som finns just där.
 
HITTA SKOLA
 

Mer om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.