NTI Gymnasiet Västerås

Ny teknik och forskning på NTI Gymnasiet Västerås

Tech och IT har blivit en allt viktigare del av människans liv. Denna utveckling ställer stora krav på samhället och organisationer att bistå med kompetens. Därför behövs du mer än någonsin för att kunna bemöta efterfrågan – vi är här för att hjälpa dig uppnå dina ambitioner!
 
För oss är det viktigt att du som elev är med och påverkar din egen framtid och utvecklar dina kreativa sidor. Våra engagerade lärare stöttar dig mot dina mål, och med nätverkslabb, foto- och musikstudio, makerspace och esport gör vi dig redo för en digital värld i snabb förändring.
 
Vår skola ligger på Ingenjör Bååths gata 47 (ingång T6) i ljusa, fräscha och trivsamma lokaler. Egen IT-support är en självklarhet.
 

LÄGET


Centralt läge mitt i Västerås - bara tre minuters promenad från Centralstationen och nära attraktiva framtida arbetsplatser.

ESPORT


Vi har en esportgrupp där du kan kvala in och utveckla både ditt spelande samt dina förmågor i gruppledar - skap och taktik. Träningarna leds av en esportcoach och är inte kopplade till något skolämne, utan något vi erbjuder utöver vanliga studier.

GEMENSKAP


NTI Gymnasiet Västerås är känt för sin goda stämning mellan både elever och lärare. Här får du hjälp att utvecklas och nå din fulla potential i en trygg miljö.

Intresseanmälan
biologi NTI västerås
kamera från sidan

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Våra program

Nyheter

Ceretifierade via Teknik College

2023-03-28

Officiellt certifierade som Teknikcollege

Nu är vi officiellt certifierade som Teknikcollege I måndags den 27 mars invigde vi NTI Gymnasiet Västerås som Teknikcollege! Under...

Läs mer
Linnea Olsson läste TE4 på NTI Gymnasiet

2023-03-21

Linnea, 20, om TE4: “Genom projekt och praktik fick man en skjuts in i arbetslivet”

“Är man lite osäker och inte vet exakt vad man vill, så tycker jag TE4 är perfekt”. Så säger Linnea...

Läs mer
Arduino

2023-03-16

Teknikettorna jobbar och programmerar med arduino.

Teknikettorna jobbar och programmerar med arduino, ett programmeringskit som det går att göra allt möjligt med. Till exempel kan de...

Läs mer
Skarpt uppdrag åt Tracon

2023-03-13

Skarpt uppdrag av elever i Digitalt skapande!

Två elever som läser kursen Digitalt skapande fick i uppdrag av företaget Tracon att hjälpa dem skapa dels en powerpoint-mall,...

Läs mer
Eco Roof vinnande bidrag VBästerås 2045

2023-02-24

Vinnande bidrag "Eco Roof" i tävlingen Västerås 2045

Stort grattis till grupp ”Gröna tak med biokol” som vann hela tävlingen på Culturen i hård konkurrens från 35 olika...

Läs mer
Se alla nyheter