Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Västerås

Välkommen till NTI Gymnasiet Västerås! Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner. Längre ner på denna sida hittar du videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola.

Nästa öppet hus är den 27 januari. Mer information kommer!

Innehåll:
Ta en tur i skolan!TeknikprogrammetDesignprogrammetIT-programmet |

MusikprogrammetVanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 gäller särskilda regler. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök vår skola hemifrån!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Sebastian om Teknikprogrammet

”Vi läser webbutveckling och lär oss olika programmeringsspråk från grunden, lärarna är jättebra och väldigt uppdaterade.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Musikprogrammet

Söker du en bred högskoleförberedande utbildning inom musikproduktion?På Estetiska programmet med inriktning musik studerar du alltifrån gehörs- och musiklära till ensemblespel och musik- och medieproduktion. Vi ger dig möjlighet till en framtida karriär som ljudtekniker, musikproducent, bildproducent, filmskapare eller redigerare.

Vanliga frågor om NTI Västerås

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.