3D-skrivarna som finns i skolans Makerspace används mer och mer av eleverna, som skriver ut allt möjligt från små figurer för skojs skull, till olika hjälpmedel som stöd och hållare.

Nedan syns ett mycket praktiskt exempel på en hållare för olika verktyg till 3D-skrivarna, som är utskriven med samma 3D-skrivare. Utskriften är i det här fallet gjort av en medlem i skolans Makerspace Crew!

3D-utskriven hållare för PRUSA 3D-skrivare

Ett annat lite större projekt som pågår hos ett par av våra TE4-elever är att dem ska skriva ut skolans namn, ”NTI Gymnasiet” i 3D-bokstäver för att sedan sätta upp det i vår entré nu när renoveringen av alla våra lokaler nästan är helt klar.

3D-figurer utskrivna i en PRUSA 3D-skrivare

3D-skrivare PRUSA in action.

Medlemmarna i Makerspace Crew får lära sig att hantera det som finns i Makerspace, allt från 3D-skrivare till VR & AR (Virtual Reality & Augmented Reality). Sen ansvarar dem i sin tur för att lära vidare hur man hanterar tekniken i Makerspace till både elever och personal på skolan.