Hej David!

Vem är du och vad gör du idag?

David Söderlund tog studenten 2006 från IT-Gymnasiet, jobbar som registrerad fastighetsmäklare hos Skandiamäklarna Västerås.

Vad är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner har alltid varit att kunna göra vad jag vill. Jag tänker inte längre fram än vad som känns realistiskt. långsiktiga mål är bra att ha men det är de kortsiktiga målen som leder till framgången.

Hur var det att gå på NTI Gymnasiet?

När jag gick ut högstadiet var jag så trött på skolan. Jag va nära att strunta helt och hållet i gymnasiet. IT-gymnasiet var för mig alldeles lagom, och mitt enda mål var att ta mig igenom med godkänt eller mer i alla ämnen. Jag lyckades.

Vilket är ditt bästa tips till en gymnasielev idag?

Om du känner att du inte tillhör den gruppen människor som kan eller vill ha mvg i alla ämnen ska du inte försöka vara det. Du kommer troligtvis bara hamna i en ond cirkel som matas med prestationsångest och krav. Ute i arbetslivet handlar det för de flesta människor om dynamik, att vara den man är på bästa sätt. Jag har inte en enda gång behövt visa mina betyg, jag har istället visat vem jag är och vad jag kan göra för just det företaget. Om pengar och framgång är målet då kan alla nå dit om man gör det man tycker om och är bra på.  Jag är grym på försäljning och jag tycker det är sjukt kul!

//David Söderlund