Hej Kong!

Vem är du och vad gör du idag?

Kong heter jag, är 31 uppväxt i Surahammar/ Västerås men flyttade till Karlstad för universitetsstudier inom Produkt & Designingenjör något år efter gymnasiet. Därefter påbörjade jag min Master på KTH i Stockholm 2014. Blivit kvar sen dess. Idag jobbar jag på att starta upp mina egna varumärken KÔNG & ICYC (Musik respektive Produktion) inom musik och mediaproduktion då musiken har varit en stark passion sen barnsben.

Vad är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att bygga upp de tidigare nämnda varumärkena samtidigt jobba på min musik. Syftet med dessa två varumärken är att lyfta det asiatiska community (utan att exkludera andra kulturer), skapa en plats åt att våga uttrycka sig, våga ta plats.

Hur var det att gå på NTI Gymnasiet i Västerås (tidigare IT-Gymnasiet)?

Det var det året då man fick göra fria gymnasieval. Ett val som var avgörande för mig att våga ta mig vidare till universitetsstudier.

Jag gick IT-ingenjörsprogrammet på då IT-Gymnasiet, bara titeln andades ambition. IT-Gymnasiet gav mig den förutsättning som behövdes för att ta mig vidare till mitt nästa mål i livet, dvs universitetsstudier.

Gymnasiet var ganska nytt då men jag minns att jag trivdes bra och att jag kände mig mer hemma då skolans elever bestod av en större mångfald än det högstadiet jag gick på innan, men också att jag fick komma till en större stad. Kurserna var relevanta och vi hade pedagogiska lärare. Dem ökade självklart lusten för att lära, i alla fall för min del. Jag fick även vänner för livet.

Vilket är ditt bästa tips till en gymnasielev idag?

Mitt råd skulle vara att sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål för vad du i slutändan vill uppnå efter Gymnasiet. Är det för att komma in på ett visst universitetsprogram eller om det är exempelvis att hitta ett jobb direkt efteråt? Prata med din Syokonsulent, men generellt är mitt tips att alltid försöka ha ambitionen att ta dem kurserna/poängen som krävs för att komma in på universitetsstudier i framtiden! Ett annat råd är att hitta vänner som du både trivs, har kul men också studerar bra med. Det var viktigt för mig att hitta en grupp som hade samma ambitionsnivå som mig att hänga & studera med. Tillsammans når man grymma resultat.

För er som vill följa Kong så delar han dessa länkar till sociala medier och epost:

email: kong@icycproductions.com