Vår omtyckta mattelärare Azra Kapo fick ett mail från en tidigare elev som tog examen hos oss 2020. Eleven i fråga vill vara anonym, men tillåter att vi publicerar brevet i sin helhet här på webben.

Hej Azra!

Hoppas allt är bra med dig, det är din elev från klassen som gick ut våren 2020.

Håller på att plugga högskolan som civilingenjör inom robotik, inne nu på andra året. Jag ville bara höra av mig till dig och tacka för allt du har lärt mig! Jag skulle verkligen inte ha fixat första året om jag inte hade haft dig som lärare. GARANTERAT! 

Är så enormt tacksam att få haft dig som lärare dom tre åren i gymnasiet och känner verkligen att det har varit värt allt plugg.

Jag har idag fått så mycket kunskap och förståelse inom matematik och fysik. Dom uppgifterna som jag får idag, skulle jag aldrig tro att jag ens skulle vara i närheten på att klara för några år sedan. Det intresset och självförtroendet har jag för att du har undervisat på ett sådant intressant och roligt sätt att man bara vill lära sig mer. Du visade att även dom svåra uppgifterna inte egentligen är så svåra som man tror. 

Tänker ibland på första matteprovet. Fick ett stort F. Och du ifrågasätter mina mattekunskaper och säger ”teknik programmet är en tuff linje och passar inte alla”. Det kickade igång mig. Jag kom efter lektionerna och bad dig förklara kapitlet och frågorna så jag förstod. Sen efter, var jag den enda som fixade omprovet, och satte ett C. Var så stolt! Jag mins att det var om bråktal. Har aldrig varit bra på bråk. Men idag fixar jag nog bråktal i sömnen. 

Som sagt! Är så enormt tacksam för allt du lärt mig och att jag fått haft dig som min lärare! 

Ta hand om dig!