Två av NTI Gymnasiets pedagoger föreläste på Skolverket förra veckan. Lars Norqvist och Efrem Paulus undervisar båda i programmering för designelever, på NTI Gymnasiet i Västerås. Båda pedagogerna ligger även i framkant när det gäller tillämpad programmering.

– Det var en inspirationsföreläsning, där vi visade lite hur man kan lägga upp en kurs, berättar Lars Norqvist och lägger till:

– Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra i klassrummet. Programmering kan man använda i alla åldrar och i alla ämnen.

Just på grund av sin expertis i ämnet, fick Norqvist och Paulus äran, att åka till Skolverket i Karlstad för att föreläsa inför andra pedagoger. De pratade bland annat om hur programmering kan tillämpas i olika ämnen och dessutom i olika åldrar. Men fokus låg på hur programmering kan tillämpas i designämnen.

– Det var jätteroligt att få visa hur vi tillämpar det i vår undervisning. Vi demonstrerade till exempel hur man gör ett webbprojekt, berättar Lars Norqvist.

På workshopen som följde föreläsningen, fick deltagarna chansen att skapa en egen hemsida. Lars Norqvist och Efrem Paulus kunde då ge understöd, tips och idéer.

– Vi tyckte att det var så roligt och vi fick ett väldigt fint bemötande av Skolverket, säger Efrem Paulus.

NTI-gymnasiet i Västerås hoppas förstås på ytterligare samarbete med Skolverket och en framtid där skolan kan fortsätta ligga i framkant när det gäller digitalt lärande, ny teknik och forskning.