I dag nåddes vi på NTIG Västerås av nyheten att en av våra elever, den begåvade Gustav Lärk, kör en take over på Fotografiskas Instagram. Detta glädjer oss förstås och vi passade på att intervjua Gustav. Se intervjun här.

Gustav Lärk är från Gäddeholm, utanför Västerås och det är där han fotar för det mesta. Inspirationen får han från naturen och sin familj.

–Jag fotar sådan jag tycker om, berättar NTI-eleven.

Han berättar även om hur hans bror jobbar som fotograf och att det förmodligen är därifrån intresset har kommit. Framförallt då han faktiskt har fått vara med sin bror på några evenemang, som assistent.

Gustav fortsätter att berätta om hur han kom i kontakt med Fotografiska och om glädjen när han fick beskedet om att de hade en lucka i projektet med take overs på Instagram. Men även att det inte bara vara lyckliga känslor som infann sig.

– Jag blev nervös och började tänka på vad jag skulle skriva, säger han.

Men trots nervositeten tog NTI-eleven chansen att visa upp sina foton och det ångrar han inte en sekund.

–Jag har fått så mycket feedback och det känns bra. Jag får utvecklas som person, säger han glatt.

Se Gustavs foton här.

Se hela webbklippet där Gustav berättar om sin passion här.