Som en del av AcadeMedia följer vi Folkhälsomyndighetens och AcadeMedias riktlinjer gällande Covid-19. För mer information, klicka på knappen bredvid.

Kombinera studier med esport

Hos oss kan du utöver dina studier även studera och träna e-sport. I samarbete med Learn2Esport erbjuder vi möjligheten att få professionell coachning och träning i League of Legends eller CS:GO.

Vad är esport?

Esport är en förkortning av ”elektronisk sport” och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel. Begreppet myntades i Sydkorea bland annat av arrangörerna bakom World Cyber Games men har sedan dess blivit ett globalt vedertaget begrepp.

Esport är en snabbt växande bransch, finalen i League of Legends hade fler tittare än NBA, NHL och Champions League. Streamingkanalen Twitch har fler tittare än många TV-kanaler idag.

Hur ser esportslektionerna ut?

Vi har två lektioner i veckan, en lärarledd och en med självstudier i kontakt med läraren. Vi utgår hela tiden från träningsverktygen i Learn2esport som samlar all spelstatistik. Lektioner är efter skoltid från kl. 16:00 och påverkar därför inte de ordinarie studierna.

Vad tränar man?

Förutom att träna på sina spelförmågor lägger vi också stort fokus på mental hälsa, samarbete och kommunikation, tålamod och disciplin. Hur hanterar man en förluster, hur hanterar vi oväntande händelser eller hur peppar man en lagkamrat som behöver hjälp, är exempel på frågor vi går genom.

Hur söker jag till esportsprofilen?

Vi har 20 platser, 10 till respektive spel som alla intresserade får chans att kvala till. Vi bedömer då spelförmåga, inlärningsförmåga, kommunikation och samarbete. För att vara med krävs att du sköter studierna och närvaro. Du söker när du är antagen och går på vår skola.

I samarbete med