NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Helsingborgs nya vetenskapsgymnasium

Är du nyfiken på både naturvetenskap och teknik, och tror precis som vi att kunskaper inom dessa områden kommer att leda till en ljusare framtid? Har du höga ambitioner och en vilja att lära dig mer, med målet att studera vidare på högskola eller universitet? Då är NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg rätt skola för dig. Vi ser att världen blir allt mer digital än analog, och att teknisk kunskap behövs – inte minst inom naturvetenskapen. Därför satsar vi stort på bioteknik. Vår skola präglas av nyfikenhet och ett nära samarbete mellan såväl naturvetare och tekniker som mellan lärare och elever. Hos oss får du goda möjligheter att påverka både din egen och skolans utveckling.

KREATIVITET


Här får du mycket experimentellt arbete, undervisning i natur- och teknikämnen från årskurs 1, alltid tillgång till vårt makerspace samt gå på regelbundna studiebesök.

TEKNIK & MILJÖ


Vi har ett helt nytt labb, tekniksal, och makerspace med toppmodern utrustning samt en trivsam grön innegård som bjuder in till skapande och kreativitet.

BIOTECH & HYDROPONICS


Vi arbetar bl.a. med sensorer, bioteknik, experiment och hydroniska odlingar för att du ska få lära dig om och experimentera med modern teknik på riktigt!

Intresseanmälan

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace och våra labbsalar, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Det här är NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg


Våra program

Nyheter

2021-10-04

Information om höstens öppna hus på NTI Gymnasiet

Äntligen kan vi träffas igen! Nu när gymnasievalet börjar dra igång är vi jätteglada över att kunna bjuda in alla...

Läs mer

2021-09-21

Hur är det att gå på NTI Gymnasiet?

NTI Gymnasiet har idag 29 skolor runt om i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. Tillsammans har...

Läs mer

2021-03-05

Digital tjänst hjälper lärare att ge elever rätt stöd

AcadeMedia, däribland fem NTI Gymnasier, har tillsammans med StudyBee utvecklat en digital plattform för bedömningsstöd. Plattformen som heter Study Bee...

Läs mer
Se alla nyheter