Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
TeknikprogrammetNaturvetenskapsprogrammetBesök vårt MakerspaceHälsning från läraren SandraNyfiken på Biotech? | Vanliga frågor | Studie- och yrkesvägledning online

Digitalt öppet hus 24 april kl. 11

På lördag den 24 april sänder vi live på Google Meet kl. 11! Då berättar vi mer om oss och våra program så att du får svar på det du undrar över. Vi bemannar även chatten här på hemsidan under sändningen – passa på att ställa dina frågor direkt till oss! Du hittar chatten längst ned i högra hörnet.

Google Meet kl. 11

Gör en intresseanmälan för att få en påminnelse om när det är dags.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Teknikprogrammet

Vill du ha en framtid som civilingenjör, systemvetare eller programmerare? Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier samtidigt som du får spetskompetens inom teknikvetenskap, med fokus på matematik, fysik och teknik.

Ludvig om NTI Teknik

Eftersom jag är intresserad av både teknik och biologi funderade jag först på naturvetenskapsprogrammet. Men när jag hittade fördjupningen biotech på teknikprogrammet, där biologi ingår, kändes det helt rätt och jag är väldigt nöjd med mitt val.

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola.

Anton läser NTI Natur

Det är spännande att få vara med från starten av en helt ny skola. Vi elever är väldigt delaktiga i planeringen och de beslut som tas. Vi har bland annat två elevgrupper för att ta fram vårt Makerspace och våra elevutrymmen.

Ta en titt i vårt Makerspace

I våra utbildningar inom naturvetenskap och teknikvetenskap fördjupar vi oss i modern teknik genom att laborera mycket i vårt Makerspace!

Säg hej till en av skolans lärare

En av våra duktiga lärare, Sandra, berättar mer om hur det är att undervisa och jobba på skolan.

Nyfiken på Biotech?

På NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg kan du fördjupa dig i ämnet Biotech! Vår lärare Mattias förklara vad detta innebär och varför kombinationen av teknik och naturvetenskap är bra inför framtiden.

Vanliga frågor om NTI Vetenskap Helsingborg

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Har du frågor inför gymnasievalet?

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.