Läs om vår hantering av Covid-19.

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg!

Digitalt öppet hus den 28 januari kl. 17-19

Torsdagen den 28 januari sänder vi live på Google Meet! I två olika Meet-rum kommer vi att ha olika pass där vi lyfter olika ämnen. I två andra Meet-rum kommer samtidigt elever och lärare att finnas tillgängliga för frågor under hela sändningen. Vad undrar du? Gå till det du vill höra mer om via knapparna nedan.

Psst… vi kommer också att bemanna chatten här på hemsidan!
Du hittar den längst ner i högra hörnet.

Pass 1 – Biotech och våra teknikprojekt

17.00 & 18.00 | Rektorns visioner med skolan
17.15 & 18.15 | Biotech för framtiden
17.30 & 18.30 | Varför läsa natur på NTI Vetenskap?
17.45 & 18.45 | Våra teknikprojekt

Gå till Pass 1 här
______________________________

Pass 2 – Programmering och teknik

17.00 & 18.00 | Hur är det att vara elev på NTI Vetenskap?
17.15 & 18.15 | Programmeringens möjligheter
17.30 & 18.30 | Varför läsa teknik på NTI Vetenskap?
17.45 & 18.45 | Hur är det att plugga på NTI Vetenskap?

Gå till Pass 2 här
______________________________

Prata med elever och lärare

Vad är du nyfiken på? Via knapparna nedan kan du
ställa frågor till våra elever och lärare under hela sändningen.

Prata med elever

Prata med lärare

Vi ses online!

Innehåll:
TeknikprogrammetNaturvetenskapsprogrammetBesök vårt MakerspaceHälsning från läraren SandraNyfiken på Biotech? | Vanliga frågor | Studie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 kan våra öppna hus förändras. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Teknikprogrammet

Vill du ha en framtid som civilingenjör, systemvetare eller programmerare? Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier samtidigt som du får spetskompetens inom teknikvetenskap, med fokus på matematik, fysik och teknik.

Ludvig om NTI Teknik

Eftersom jag är intresserad av både teknik och biologi funderade jag först på naturvetenskapsprogrammet. Men när jag hittade fördjupningen biotech på teknikprogrammet, där biologi ingår, kändes det helt rätt och jag är väldigt nöjd med mitt val.

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola.

Anton läser NTI Natur

Det är spännande att få vara med från starten av en helt ny skola. Vi elever är väldigt delaktiga i planeringen och de beslut som tas. Vi har bland annat två elevgrupper för att ta fram vårt Makerspace och våra elevutrymmen.

Ta en titt i vårt Makerspace

I våra utbildningar inom naturvetenskap och teknikvetenskap fördjupar vi oss i modern teknik genom att laborera mycket i vårt Makerspace!

Säg hej till en av skolans lärare

En av våra duktiga lärare, Sandra, berättar mer om hur det är att undervisa och jobba på skolan.

Nyfiken på Biotech?

På NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg kan du fördjupa dig i ämnet Biotech! Vår lärare Mattias förklara vad detta innebär och varför kombinationen av teknik och naturvetenskap är bra inför framtiden.

Vanliga frågor om NTI Vetenskap Helsingborg

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Har du frågor inför gymnasievalet?

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.