Inför NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborgs nystart och har vi intervjuat Ulrika Assarehn, etableringsansvarig för skolan samt biträdande rektor på NTI Gymnasiet Helsingborg. Vi frågade henne om varför man ska söka sig till en nystartad skola, varför man ska söka till NTI och vad NTI är för henne.

Varför ska man som elev söka till en nystartad skola?

NTI har styrka, gedigen erfarenhet och vi finns i hela Sverige. I Helsingborg kommer vår nya skola att ligga nära vår systerskola och ha ett nära samarbete som gynnar oss båda. NTI står för mod och nyfikenhet att testa det nya och att ligga i framkant. På en nystartad skola får man som elev verkligen vara med att starta upp i allt från det lilla till det stora, en chans att få sätta en unik skolkultur.

Varför ska man söka sig till er?

Är man intresserad av natur och teknik och vill man se vad som händer när de båda möts, är man en nyfiken och kreativ person som vill leda vägen, då är det givet att man ska satsa på NTI Vetenskapsgymnasiet.

Vilka program och inriktningar kommer ni ha på skolan?

NTI Natur med inriktning natur (NANAT) och NTI Teknik med inriktning teknik (TETEK)

Varför är det viktigt att elever går på öppet hus?

På vårt öppna hus får man en chans att höra mer om allt spännande som man gör på andra NTI vetenskapsgymnasium och få en bild av vad vi kommer att göra i HBG. Man får höra hur elever upplever sin utbildning och under våren 2019 får man även en förhandsvisning av våra fina lokaler centralt i HBG.

Vad är planen för skolan 2019?

Vi startar i augusti med en klass på varje program, natur och teknik.

Vad är NTI för dig?

Framtiden, simple as that!

 

NTI Gymnasiet består idag av 25 skolor i 17 städer med utbildningar inom teknik, natur, it, design, media, musik och samhälle. Vi utbildar elever för att de ska kunna leda och navigera i en teknikdominerad framtid.