Onsdagen den 8 maj kl. 17:00 – 19:00 välkomnar vi dig som har sökt till oss, funderar på att söka till oss eller bara är intresserad av teknik och vetenskap! Du får hänga med oss, lyssna till tre intressanta föreläsare inom tech och science samt att vi bjuder på ”goefika”. Välkommen till våra lokaler på Södergatan 10 mitt i Helsingborg!

Diba Nathegi tar studenten i år från naturvetenskapsprogrammet och har deltagit i ett spännande projekt med Lunds universitet som heter HerTechFuture och som är en satsning för att få fler tjejer att välja tekniska utbildningar. Diba berättar om sina erfarenheter och vi vill givetvis att våra elever ska söka och få vara med om detta i framtiden.

Moa Skan, projektledare för Rymdforskarskolan på Astronomisk Ungdom, berättar om sin verksamhet och om hur vi kan samarbeta med dem framöver. Vårt läge nära Ven där Tycho Brahe verkade är en spännande plats för alla som är intresserade av rymden.

Emil Rofors är doktorand i kärnfysik och jobbar med ESS som är ett av de största forskningsprojekten i Sverige och ett europeiskt samarbete (European Spallation Source är en sameuropeisk forskningsanläggning). NTI Vetenskapsgymnasiet kommer att hålla kontakt med Emil och bjuda in honom att samarbeta med eleverna under sin utbildning.

Välkommen! Och glöm inte, bring-a-friend!