Vanliga frågor om NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Var ligger skolan?

Vi befinner oss på Södergatan 10, intill Stadsparken.

Vad får jag låna för dator?

Alla elever får låna en bärbar PC under gymnasietiden.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30.

Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har två resurspass i veckan. På det ena passet erbjuder vi extra hjälp i NO-ämnen och på det andra passet i SO-ämnen.

Var har jag idrott?

Vi har vår idrottsundervisning på Arena Satelliten.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder engelska 6 och 7.

Har skolan en matsal?

Skolan har ingen matsal, utan eleverna får ett matkort som de kan använda på olika restauranger i närheten av skolan.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet är laddat med 55kr och kan nyttjas på lunchen under skoldagar. Man kan inte handla fika på matkortet, utan det som ingår är lunchalternativ.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Tillsammans med eleverna utvärderar vi varje termin vilka restauranger som fungerar bra och som vi vill fortsätta med. Det är viktigt att det finns ett varierat utbud.

Vi har idag 19 restauranger som erbjuder allt från husmanskost, sallader, wok, bagels m.m. Restaurangerna ligger centralt och med bra avstånd från vår skola.

Får jag busskort av skolan?

Det är kommunen som avgör om man får ett busskort eller inte och regeln brukar vara att man ska bo minst 6 km från skolan.

Varför ska jag välja Vetenskapsgymnasiet Helsingborg?

Tillsammans med NTI Gymnasiets 28 andra skolor har vi en stabil grund att tillsammans skapa framtidens utbildningar inom tech och science. Vi utbildar dig för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid.

Du kommer få göra mycket experimentellt arbete, undervisning från årskurs 1 i natur och teknikämnen samt regelbundna studiebesök.

Är Vetenskapsgymnasiet Helsingborg en friskola?

Vetenskapsgymnasiet Helsingborg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.