Vanliga frågor om NTI Vetenskapsgymnasiet Lund

Var ligger skolan?

Vår skola ligger på Sankt Lars väg 11, i natursköna Sankt Lars parken.

Hur många elever går på skolan?

Då vår skola startade hösten 2020 har vi än så länge bara en årskurs 1. Till nästa läsår kommer det gå ca 50 elever på skolan, därefter ännu fler för varje nytt läsår.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program.

Vad får jag låna för dator?

Vilken datormodell man får låna är olika för varje år, men gemensamt är att eleverna får låna en PC som är anpassad för att utbilda sig inom teknik och IT.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder franskaitalienska och spanska som moderna språk.

Var har jag idrott?

Var idrottsundervisningen äger rum kan variera beroende på aktivitet samt årstid, men vanligtvis har man det i Victoriahallen inne i Lund.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Ja! Varje lärare har resurspass för elever som behöver eller önskar få hjälp med sina studier.

Har skolan en matsal?

Ja, vi har en skolmatsal ca 150 meter från skolan där eleverna äter lunch varje dag.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan har du rätt till ett busskort från din hemkommun.

Varför ska jag välja NTI Vetenskapsgymnasiet Lund?

Om du söker en liten, trygg och ambitiös skola är vi ett bra val för dig!

Tillsammans med NTI Gymnasiets andra skolor har vi en stabil grund att tillsammans skapa framtidens utbildningar inom tech och science. Vi utbildar dig för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid!

Är NTI Vetenskapsgymnasiet Lund en friskola?

NTI Vetenskapsgymnasiet Lund är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.