NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Gävles mest moderna teknik- och vetenskapsgymnasium!

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom tech, science och IT. Har du höga ambitioner, en vilja att lära dig mer med målet att studera vidare på högskola eller universitet? Då är detta skolan för dig! Du har goda möjligheter att påverka och ta dina idéer till vårt makerspace och sciencelab. Vårt makerspace är en plats där du får chansen att utveckla din problemlösningsförmåga med hjälp av 3D-skrivare, VR, microdatorer och mycket annat. Hos oss får du även möjlighet att certifiera dig i programmering, server-, nätverk- och säkerhetsteknik med Microsoft. Att certifiera sig är ett frivilligt komplement som blivit mycket populärt, eftersom det öppnar många dörrar inför arbetslivet och kan hjälpa dig som elev att sticka ut på arbetsmarknaden!

LÄGET OCH LOKALERNA


Perfekt läge mitt emot Gävle Centralstation i helt nyrenoverade lokaler. Godast tänkbara kommunikationer och promenadavstånd till all service i centrum.

MÖJLIGHETERNA


På NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle har du stora möjligheter att påverka och delta i elev- och skolaktiviteter. Tillsammans skapar vi en bra skola!

ESPORT


Vill du kombinera studier på hög nivå med esport? Vi har en valbar esportsprofil på våra utbildningar. Där får du lära dig allt från esportsträning till ledarskap, taktik och juridik.

Intresseanmälan
Biologilektion och anteckningar vid NTI-Gymnasiet
Makerspace

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace och våra labbsalar, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Våra program

Nyheter

Delar till tekniskt projekt

2022-01-16

Vad är ett Makerspace?

Makerspaces härstammar ur den så kallade Makerrörelsen och är i grund och botten en high tech verkstad. Det är ett...

Läs mer

2021-12-03

NTI roboChallenge engagerar elever från hela Sverige

Genom tekniktävlingen NTI roboChallenge inspirerar vi på NTI Gymnasiet våra elever till att designa, konstruera och programmera hållbara robotar. Elever...

Läs mer

2021-11-30

Information om öppet hus

Uppdaterad 20 januari 2022 Nu när gymnasievalet börjar dra igång är vi jätteglada över att kunna bjuda in alla intresserade...

Läs mer
Se alla nyheter