NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Helsingborgs nya vetenskapsgymnasium

Är du nyfiken på både naturvetenskap och teknik, och tror precis som vi att kunskaper inom dessa områden kommer att leda till en ljusare framtid? Har du höga ambitioner och en vilja att lära dig mer, med målet att studera vidare på högskola eller universitet? Då är NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg rätt skola för dig. Vi ser att världen blir allt mer digital än analog, och att teknisk kunskap behövs – inte minst inom naturvetenskapen. Därför satsar vi stort på bioteknik. Vår skola präglas av nyfikenhet och ett nära samarbete mellan såväl naturvetare och tekniker som mellan lärare och elever. Hos oss får du goda möjligheter att påverka både din egen och skolans utveckling.

KREATIVITET


Här får du mycket experimentellt arbete, undervisning i natur- och teknikämnen från årskurs 1, alltid tillgång till vårt makerspace samt gå på regelbundna studiebesök.

TEKNIK & MILJÖ


Vi har ett helt nytt labb, tekniksal, och makerspace med toppmodern utrustning samt en trivsam grön innegård som bjuder in till skapande och kreativitet.

BIOTECH & HYDROPONICS


Vi arbetar bl.a. med sensorer, bioteknik, experiment och hydroniska odlingar för att du ska få lära dig om och experimentera med modern teknik på riktigt!

Intresseanmälan
Elev bygger dator vid NTI Vetenskapsgymnasiet
Biologilektion och labbrock vid NTI-Gymnasiet

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace och våra labbsalar, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Det här är NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg


Hydroponisk odling

Hos oss får du som elev arbeta med hydroponisk odling – Hydroponics! Läs mer om vad det innebär och varför vi har hydroponisk odling på skolan!


Våra program

Nyheter

2022-05-23

Se vår utställning på H22 City Expo i maj-juli!

Under våren 2022 har vi arbetat tillsammans med Vittra Landborgen i ett projekt om hydroponisk odling. Under maj-juli ställer vi...

Läs mer

2022-04-22

Om vårt internationella projekt kring hydroponisk odling

Många är nyfikna på vad vi gör på skolan. Radio och tidningsintervjuer har blivit en del av vår vardag vilket...

Läs mer

2022-02-14

NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg uppmärksammas för sin hydroponiska odling

I en artikel uppmärksammar Utbyten.se NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborgs internationella samarbete kring hydroponisk odling. Skolan samarbetar med elever i Danmark, Holland,...

Läs mer
Se alla nyheter