Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Vår hydroponiska odling | 3D-tur | TeknikprogrammetNaturvetenskapsprogrammetBesök vårt MakerspaceHälsning från läraren SandraNyfiken på Biotech? | Vanliga frågor

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Vet du vad hydroponisk odling är för något?

Det betyder att odla i vatten. Hydroponisk odling är en odlingsteknik på frammarsch som du kommer få upptäcka hos oss.

Makerspace på NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Besök vår skola hemifrån

Gå en digital rundtur på skolan!

Du kan också se vår inspelade 3D-tur här.

stad med höghus

Om vår skola

Är du nyfiken på både naturvetenskap och teknik, och tror precis som vi att kunskaper inom dessa områden kommer att leda till en ljusare framtid? Har du höga ambitioner och en vilja att lära dig mer, med målet att studera vidare på högskola eller universitet? Då är NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg rätt skola för dig. Vi ser att världen blir allt mer digital än analog, och att teknisk kunskap behövs – inte minst inom naturvetenskapen. Därför satsar vi stort på bioteknik. Vår skola präglas av nyfikenhet och ett nära samarbete mellan såväl naturvetare och tekniker som mellan lärare och elever. Hos oss får du goda möjligheter att påverka både din egen och skolans utveckling.

Teknikprogrammet

Vill du ha en framtid som civilingenjör, systemvetare eller programmerare? Teknikprogrammet förbereder dig för fortsatta studier samtidigt som du får spetskompetens inom teknikvetenskap, med fokus på matematik, fysik och teknik.

Ludvig om teknikprogrammet

Eftersom jag är intresserad av både teknik och biologi funderade jag först på naturvetenskapsprogrammet. Men när jag hittade fördjupningen biotech på teknikprogrammet, där biologi ingår, kändes det helt rätt och jag är väldigt nöjd med mitt val.

Naturvetenskapsprogrammet

Hos kan du läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap eller inriktning naturvetenskap och samhälle. Båda inriktningarna ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola.

Anton läser naturvetenskap

Det är spännande att få vara med från starten av en helt ny skola. Vi elever är väldigt delaktiga i planeringen och de beslut som tas. Vi har bland annat två elevgrupper för att ta fram vårt Makerspace och våra elevutrymmen.

Ta en titt i vårt Makerspace

I våra utbildningar inom naturvetenskap och teknikvetenskap fördjupar vi oss i modern teknik genom att laborera mycket i vårt Makerspace!

Säg hej till en av skolans lärare

En av våra duktiga lärare, Sandra, berättar mer om hur det är att undervisa och jobba på skolan.

Biologilektion och labbrock vid NTI-Gymnasiet

Nyfiken på Biotech?

På NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg kan du fördjupa dig i ämnet Biotech! Vår lärare Mattias förklarar vad detta innebär och varför kombinationen av teknik och naturvetenskap är bra inför framtiden.

Vanliga frågor om NTI Vetenskap Helsingborg

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.