NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Solnas nya vetenskapsgymnasium

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna är en skola med fokus på teknik- och naturvetenskap. Vi slog upp portarna hösten 2019 för att möta det växande behovet av moderna och aktuella utbildningar inom naturvetenskap och teknik. Har du ambitioner, viljan att studera och med siktet inställt på universitet och högskola är vi skolan för dig. Vi specialiserar oss mot två program, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Alla vi som arbetar på skolan vill att våra elever ska nå som långt som möjligt. Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det. Välkommen till en fantastisk klassisk skolbyggnad på Tomtebodavägen 3A, ett stenkast från Odenplan.

LÄRARNA


På skolan har vi engagerade och kunnig personal med hög kompetens inom sina ämnen. Lärarna ger eleverna möjlighet att hela tiden utvecklas för att kunna nå så långt som möjligt.

MODERN UTRUSTNING


Vi förbereder våra elever för steget efter gymnasiet genom att hela tiden ligga i framkant och fokusera på innovation. På skolan har vi därför modern utrustning som används i undervisningen.

UTBILDNING FÖR FRAMTIDEN


Med stort intresse för natur- och teknikvetenskap, forskning och utveckling ger vi våra elever möjlighet att leda utvecklingen i en mer digital värld.

Intresseanmälan
bygger dator hos NTI
elev i labbrock

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, gå runt i våra lokaler och se våra labbsalar, testa vår moderna teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Våra program

Nyheter

Delar till tekniskt projekt

2022-01-16

Vad är ett Makerspace?

Makerspaces härstammar ur den så kallade Makerrörelsen och är i grund och botten en high tech verkstad. Det är ett...

Läs mer

2021-12-03

NTI roboChallenge engagerar elever från hela Sverige

Genom tekniktävlingen NTI roboChallenge inspirerar vi på NTI Gymnasiet våra elever till att designa, konstruera och programmera hållbara robotar. Elever...

Läs mer

2021-11-30

Information om öppet hus

Uppdaterad 20 januari 2022 Nu när gymnasievalet börjar dra igång är vi jätteglada över att kunna bjuda in alla intresserade...

Läs mer
Se alla nyheter