Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Vetenskapsgymnasiet Solna Karlberg

Var ligger skolan?

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna ligger på Tomtebodavägen 3A.

Närmsta busshållplats är Karolinska Institutet västra med buss 53 eller 72 från Odenplaneller Karolinska Institutet Biomedicum med bl.a. buss 3, 6, 67 och 77.

Hur många elever går på skolan?

I och med att det är en nystartad skola har vi i 52 platser på våra program i årskurs 1.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program.

Vad får jag låna för dator?

Under din skoltid får du låna en bärbar PC.

Har skolan en matsal?

Nej, våra elever äter på restaurang Jöns Jacob, på Berzelius väg 9, precis i närheten av skolan.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30.

Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Var har jag idrott?

Vår idrottsundervisning ser olika ut beroende på säsong – ibland är vi ute och ibland är vi inne. När vi är inne har vi idrott på SATS och andra idrottsanläggningar i närheten.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder spanska, tyska, franska, japanska och kinesiska som moderna språk.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Ja, i dagsläget har vi ett pass i veckan.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Du har rätt till ett SL-kort om du bor mer än 6 km från skolan.

Varför ska jag välja Vetenskapsgymnasiet Solna?

Tillsammans med NTI Gymnasiets 28 andra skolor har vi en stabil grund att tillsammans skapa framtidens utbildningar inom tech och science. Vi utbildar dig för att leda och navigera i en teknikdominerad framtid.

Du kommer få göra mycket experimentellt arbete, undervisning från årskurs 1 i natur och teknikämnen samt regelbunda studiebesök.

Är NTI Vetenskapsgymnasiet Solna en friskola?

NTI Vetenskapsgymnasiet Solna är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.